Return Policy

Politica de retur in cadrul magazinului online FITZ

Va informam asupra faptului ca achizitia produselor din cadrul acestui magazin online are natura unui contract de vanzare-cumparare in forma simplificata si incheiat la distanta.

In principal, acest raport de vanzare este atestat in prima faza in baza acceptarii si confirmarii comenzii dumneavoastra de catre compania noastra, iar ulterior in baza facturii fiscale de achizitie care va este predata impreuna cu produsele cumparate. Contractul produce efecte incepand cu acest moment si pana la implinirea a 14 zile calendaristice din momentul in care produsele comandate au fost primite de dumneavoastra sau, dupa caz, de o terta persoana destinatara pe care ne-o indicati, alta decat transportatorul, in masura in care nu este aplicabila o alta dispozitie legala dintre cele prevazute la art. 9 alin. (2) lit. b) pct. (i) sau (ii) din O.U.G. nr. 34/2014.

Anularea contractului si implicit a tranzactiei este posbila in termen de 1 ora incepand cu momentul plasarii unei comenzi prin notificare pe mail. Dupa anularea unei tranzactii prin card, banca emitenta va debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

  • Inlocuirea produsului

Incepand cu momentul in care ati intrat in posesia produselor comandate, venim in sprijinul dumneavoastra oferindu-va posibilitatea ca intr-o perioada de 14 zile calanderistice, sa procedati la inlocuirea produselor achizitionate din cadrul magazinului nostru online, prin completarea corespunzatoare a  formularului prevazut ca model in Anexa nr. 1 a prezentei informari. Formularul la care facem referire, insotit de produsul a carui inlocuire este intentionata si copia xerox a facturii fiscale care atesta achizitionarea acestuia, trebuie expediate cu continut declarat (tip produs si nr./data factura achizitie) si posibilitate deschidere colet la destinatar pentru verificarea continutului, prin servicii de curierat la alegerea dumneavoastra, in termenul de 14 zile calendaristice sus-indicat, la adresa , Romania, Bucuresti, Str. Turturelelor 11b. In sensul celor specificate si in limita stocului disponibil de la data primirii cererii, inlocuirea produselor dorite va fi efectuata in conditiile in care acestea indeplinesc conditiile/cerintele de conformitate similare celor din momentul in care dumneavoastra sau terta persoana destinatara a intrat in posesia produselor expediate de compania noastra. In contextul indeplinirii cumulative a conditiilor/cerintelor de conformitate la care facem referire in prezenta sectiune privind inlocuirea produsului, invederam ca acestea sunt cu titlu exemplificativ: produsul sa nu fie in tot sau in parte murdar, modificat, degradat, deteriorat sau distrus, sa nu fie retinute urme de purtare sau de spalare a produsului si nici mirosuri neplacute, etichetele sau inscriptiile produsului sa fie intacte, indeplinirea oricarei alte conditii/cerinte de conformitate existente la data intrarii in posesia produsului in cauza. Produsul poate fi probat insa nu poate fi purtat. Informam asupra faptului ca articolele vestimentare desigilate privind lenjerie intima, sosete si masti pentru acoperirea fetei, nu pot fi returnate din motive de igiena si de protectie a sanatatii. Informam asupra imposibilitatii efectuarii returului in cazurile prevazute expres in lege, inclusiv in O.U.G. nr. 34/2014..

In contextul indeplinirii cerintelor si conditiilor prevazute in paragraful anterior, in termen de 14 zile calanderistice de la data primirii produsului a carui inlocuire este intentionata, insotit de copia xerox a facturii fiscale care atesta achizitionarea acestuia si formularul de inlocuire, in limita stocului disponibil, va inlocuim produsul, in functie de solicitarea dumneavoastra, cu un altul de tip, model, marime similara sau diferita (in functie de solicitarea dumneavoastra), avand un pret cel putin egal cu cel al produsului achizitionat anterior care face obiectul procedurii de inlocuire. Orice cost de transport tur(numai data ati optat pentru o alta modalitate de transport decat cea standard practicata de comerciant)-retur prin servicii de transport cu deschiderea coletului la livrare in scop de verificare (va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor) si diferenta pozitiva de pret intre produsul destinat inlocuirii si cel inlocuitor va fi suportata de consumator, exceptie facand cazul in care compania noastra isi va exercita dreptul sa suporte individual, integral sau partial, aceste costuri. Mentionam ca produsele cu privire la care este exercitat dreptul de inlocuire nu pot fi transmise prin servicii postale obisnuite care nu permit deschiderea coletului pentru a fi verificat de compania noastra in momentul livrarii.

In prealabil indeplinirii procedurii de inlocuire, va rugam sa ne transmiteti intentia dumneavoastra la adresa de e-mail office@fitz.ro. Personalul companiei noastre este pregatit sa va ofere sprijinul necesar, sens in care in prealabil vom confirma primirea cererii trasnmisa de dumneavastra!

  • Retragerea din contractul de vanzare-cumparare

Incepand cu momentul in care ati intrat in posesia produselor comandate, aveti posibilitatea ca intr-o perioada de 14 zile calanderistice, sa va manifestati dreptul de retragere in tot sau in parte din contract potrivit dispozitiilor O.U.G. nr. 34/2014 aflata in vigoare, prin completarea corespunzatoare in acest sens a unei declaratii neechivoce (vezi forumular model B in Anexa nr. 1 a prezentei informari). Formularul la care facem referire, insotit de produsul a carui returnare este intentionata si copia xerox a facturii fiscale care atesta achizitionarea acestuia, trebuie expediate cu continut declarat (tip produs si nr./data factura achizitie) si posibilitate deschidere colet la destinatar pentru verificarea continutului, prin servicii de curierat la alegerea dumneavoastra, in termenul de 14 zile calanderistice, sus-indicat, la adresa , Romania, Bucuresti, str. Turturelelor nr.11B. Pentru a respecta termenul limită de retragere este suficient să ne trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. In sensul celor specificate, returul produselor dorite va fi efectuat in conditiile in care acestea indeplinesc conditiile/cerintele de conformitate similare cu cele din momentul in care dumneavoastra sau terta persoana destinatara a intrat in posesia produselor expediate de compania noastra. In contextul indeplinirii cumulative a conditiilor/cerintelor de conformitate la care facem referire in prezenta sectiune privind retragerea din contract, invederam ca acestea sunt cu titlu exemplificativ: produsul sa nu fie in tot sau in parte murdar, modificat, degradat, deteriorat sau distrus, sa nu fie retinute urme de purtare sau de spalare a produsului si nici mirosuri neplacute, etichetele sau inscriptiile produsului sa fie intacte, indeplinirea oricarei alte conditii/cerinte de conformitate existente la data intrarii in posesia produsului in cauza. Produsul poate fi probat insa nu poate fi purtat. Informam asupra faptului ca articolele vestimentare desigilate privind lenjerie intima, sosete si masti pentru acoperirea fetei, nu pot fi returnate din motive de igiena si de protectie a sanatatii. Informam asupra imposibilitatii efectuarii returului in cazurile prevazute expres in lege, inclusiv in O.U.G. nr. 34/2014.

In contextul indeplinirii cerintelor si conditiilor prevazute in paragraful anterior, in termen de 14 zile calanderistice de la data primirii formularului de retragere insotit de copia xerox a facturii fiscale care atesta achizitionarea acestuia produselor in cauza, va rambursam contravaloarea achitata in baza facturii fiscale aferente. Expediati produsele catre adresa de livrare mai sus mentionata a companiei noastre fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele in starea conforma din momentul in care vi le-am livrat.

In masura in care este posibil pentru noi, va restituim suma astfel datorata folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de dumneavoastra in realizarea tranzactiei initiale. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului. De exemplu, in cazul achitarii produselor returnate prin modalitatea card/cod voucher, va returnam contravaloarea acestora in baza unui nou card voucher ori a unui cod voucher.  In cazul in care ati achitat produsul returnat printr-o combinatie intre card bancar si card/cod voucher, suma va fi rambursată mai întâi pe cardul de credit, proportional cu suma achitata prin aceasta modalitate, iar restul sumei de restituit va fi adăugată pe un nou card cadou/cod voucher predat catre dumneavoastra. In masura in care nu este astfel posibil din partea noastra, prin citirea prezentei note de informare si comandarea produselor dorite, va manifestati consimtamantul privind rambursarea sumei datorate in contul bancar indicat obligatoriu de dumneavoastra in cuprinsul formularului de retragere. In orice caz, contravaloarea produsele achitate prin numerar la livrare in modalitatea ramburs, va fi returnata in contul bancar indicat de dumneavoastea. Prin exceptie, indiferent de modalitatea de plata a produslui returnat, aveti dreptul de a ne solicita, corespunzator dreptului nostru de a va propune, returnarea contravalorii in baza unui card/cod de tip voucher utilizabil in magazinul nostru online, insa aplicarea acestui sistem de rambursare este conditionata de acordul comun al comerciantului si al consumatorului. Sunteti responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor, precum si pentru orice cost de transport tur (numai daca ati optat pentru o alta modalitate de transport decat cea standard practicata de compania noastra)-retur prin servicii de transport cu deschiderea coletului la livrare in scop de verificare (va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor), exceptie facand cazul in care compania noastra isi va exercita dreptul sa suporte individual, integral sau partial, aceste costuri. Mentionam ca produsele cu privire la care este exercitat dreptul de retragere din contract nu pot fi transmise prin servicii postale obisnuite care nu permit deschiderea coletului pentru a fi verificat de compania noastra in momentul livrarii.

In prealabil indeplinirii procedurii de retragere din contract, va rugam sa ne transmiteti intentia dumneavoastra la adresa de e-mail office@fitz.ro. Personalul companiei noastre este pregatit sa va ofere sprijinul necesar, sens in care in prealabil vom confirma primirea cererii trasnmisa de dumneavastra!

Termenele la care facem referire in prezenta nota de informare a Consumatorilor, sunt exprimate in zile calendaristice. Termenul de retragere din contract sau de inlocuire a unui produs, curge din ziua urmatoare in care ati primit produsele comandate. În cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.

Aceasta nota de informare este valabila exclusiv pentru achizitionarea produselor din magazinul online al companiei noastre si poate sa difere cu privire la alte proceduri aplicabile magazinelor noastre fizice. In prealabil efectuarii unei comenzi online, va rugam sa cititi integral prezenta politica de retur. Prin transmiterea unei comenzi online sunteti in mod expres de acord cu politica de retur prezentata, formularul de inlocuire/retragere prezentat ca model in Anexa 1, precum si cu toate costurile suplimentare ar putea fi retinute in sarcina consumatorului, acestea facand parte din conditiile contractului de vanzare-cumparare in forma simplificata incheiat cu compania noastra.

 

Acest inscris reprezinta proprietatea companiei noastre, avand destinatia doar de a justifica raportul comercial avut cu clientii nostri. Este interzisa copierea, distribuirea sau insusirea documentului.

 

DOWNLOAD FORMULAR A  – Se completeaza numai daca solicitati inlocuirea unui produs

 

 

DOWNLOAD FORMULAR B – Se completeaza numai daca solicitati retragerea din contract